Täydentävien ja vaihtoehtoisten hoitojen uutiskooste! Hyviä uutisia

CAM-Kesä2021  (Julkaistu Foorumin Facebook-sivulla 17.7.2021)

TÄYDENTÄVIEN JA VAIHTOEHTOISTEN HOITOJEN UUTISKOOSTE! HYVIÄ UUTISIA

Katsaus median antiin, mitä kaikkea luontaishoidoista onkaan kirjoitettu! Vaikka osa artikkeleista onkin pidemmän ajan takaa, on ne edelleen ajatuksia herättäviä.

VYÖHYKETERAPIASTA KOLIIKIN HOITOMUOTONA KARTOITTANUT TUTKIMUS ON TUOTTANUT LUPAAVIA TULOKSIA

Uusi suomalainen koliikkitutkimus paljastaa yllättävää tietoa: Osalla vauvoista oireilu loppui kokonaan, kaikki saivat apua.

Leena Hannula on toiminut tutkijana Lohjalla toteutetussa tutkimushankkeessa, joka kartoittaa koliikkivauvojen vanhempien kokemuksia vyöhyketerapiasta.

Tutkimuksessa mukana olleiden 35 vauvan päivittäinen itkuaika oli keskimäärin neljä tuntia, mutta osa vauvoista itki jopa kahdeksan tuntia päivässä.

15 vauvan koliikkioireilu loppui vyöhyketerapiahoitojen jälkeen kokonaan.

Muilla tutkimusvauvoilla oireilu jatkui, mutta useimmilla heistä huomattavasti lievempänä. Tuloksen saavuttamiseen riitti kolme tai neljä hoitokertaa.

Koliikki-itkun lisäksi vyöhyketerapia vähensi tutkimuksessa mukana olleiden vauvojen levotonta liikehdintää ja kehon jännitystiloja.

https://yle.fi/uutiset/3-11012092

KUPPAUKSESTA APUA KIPUIHIN?

Perinteisessä kuppauksessa verta vuodatetaan yleensä 2–4 desilitraa, vaikka veriset kuvat suuremman vaikutelman antavatkin. Kuivakuppaus on eräänlainen kuppauksen, sidekudoshieronnan ja lymfahieronnan yhdistelmä, ja sitä on harjoitettu perinteisesti Aasiassa.

Tuoreessa saudiarabialaistutkijoiden julkaisemassa systemaattisessa katsauksessa löytyi 14 laatukriteerit täyttävää kuppaustutkimusta. Aiheina olivat muun muassa kuppauksen vaikutukset alaselkäkipuihin, niska- ja hartiaseudun kipuihin, migreeniin ja metaboliseen oireyhtymään.

Kaksi tutkimusta havaitsi kuppauksen helpottavan alaselkäkipuja, yhdessä ei havaittu vaikutuksia. Sama 2–1-tulos saatiin hyödystä hartia- ja niskavaivoihin.

– Tutkitun tiedon perusteella kuppauksella voisi olla vaikutusta alaselän ja niska-hartiaseudun kipuihin, joskin tulokset ovat ristiriitaisia. Tutkimuksia on tehty vähän, ja koeasetelmissa oli myös parantamisen varaa, professori Juhani Knuuti tiivistää.

Hän jatkaa, että kuppauksen mahdollinen vaikutus ei näytä perustuvan aineenvaihdunnassa, elimistön toiminnassa tai veressä tapahtuviin muutoksiin. Kuppauksen vaikutusmekanismista ei ole tutkittua tietoa.

– Voisi kuitenkin olettaa, että vaikutus voisi tulla samalla tavalla kuin hieronnassa ja muissa lihasjännitystä laukaisevissa hoidoissa.

https://www.ts.fi/…/1277…/Olisiko+kuppauksesta+apua+kipuihin

JOOGASTA VOI OLLA APUA MIELENTERVEYSONGELMISTA KÄRSIVIEN IHMISTEN MASENNUSOIREISIIN

Kansainvälinen tutkijatiimi havaitsi 19:ää aiemmin tehtyä tutkimusta tarkasteltuaan, että joogaaminen auttaa masennusoireisiin ihmisillä, jotka kärsivät mielenterveysongelmista, kuten ahdistuneisuudesta, vakavasta masennuksesta tai skitsofreniasta.

Yhteensä tutkimuksiin oli osallistunut 1080 ihmistä kuudesta eri valtiosta: Yhdysvalloista, Intiasta, Japanista, Kiinasta, Saksasta ja Ruotsista. Tutkimuksiin osallistujilla oli virallinen diagnoosi mielenterveyden häiriöstä. Osallistujat tekivät viikoittain keskimäärin yhden tai kaksi 20–90 minuutin mittaista, liikkeitä sisältävää joogaharjoitusta.

Suurimmassa osassa tutkimuksia joogaharjoittelu kesti keskimäärin 2,5 kuukautta.

Jooga näytti lievittävän kohtalaisesti masennusoireita verrattuna siihen, jos joogaharjoituksia ei tehnyt. Ne osallistujat, jotka kokivat hyötyvänsä joogasta, kärsivät sitä vähemmän masennusoireista, mitä enemmän he harjoittelivat.

https://www.mtvuutiset.fi/…/tutkimus-paljasti…/7824744…

PERINNELÄÄKETIETEEN OSAAMINEN TOISI MILJARDIEN SÄÄSTÖT

Kalevalaisen jäsenkorjauksen ammattilaiset haluasivat saattaa parannusperinteen lääkärien tietoon. Emeritusprofessorin mukaan perinnelääketieteellä saavutettaisiin jopa yli 3 miljardin säästöt ja kohennettaisiin kansan työkykyä.

Kalevalainen jäsenkorjaus sanoo voivansa tekemään jopa 3-4 miljardin säästöt vuosittain. Emeritusprofessori emeritus Osmo Hännisen mukaan lääkärit olisivat avainasemassa säästöjen tavoittamiseksi.

- Lääkärikoulutuksessa fysiatrialla eli fysikaalisella lääketieteellä on vain sivurooli. Meillä on vain yksi kolmasosa professoria koko Suomessa, joka opettaa tätä alaa. Esimerkiksi ryhtivirheistä puhuttaessa jokainen kyllä näkee, mutta kukaan ei osaa katsoa oikein ja tunnistaa todellista ongelmaa, Hänninen sanoo.

- Jos me saisimme lääkärit kunnioittamaan käsin annettavia hoitoja, säästöjäkin tulisi. Meidän tutkimusten mukaan kaikki käsin annettavat hoidot ovat asiakkaiden mielestä selvästi parempia kuin lääkehoidot.

https://yle.fi/uutiset/3-6739102

MINDFULNESS HILLITSEE TULEHDUSGEENIEN TOIMINTAA

Kun mindfulness-harjoitus rauhoittaa mielen, elimistössä tapahtuu myös fyysisiä muutoksia.

Mindfulness on tutkitusti tehokas mm. traumaperäisen stressin, ahdistuneisuuden, masennuksen ja riippuvuuksien hoidossa. Tuoreen Coventryn yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan menetelmä ei hiljennä vain mieltä, vaan hillitsee myös elimistön tulehdusgeenien toimintaa.

Ihmiset, jotka tutkimuksessamme meditoivat saadessaan UV-valohoitoa psoriakseen, paranivat neljä kertaa muita nopeammin.

Mindfulnessista julkaistiin viime vuonna 667 tutkimusta. Tiedemaailma on erityisen kiinnostunut mindfulnessin terveysvaikutuksista. Stressi vähenee. Masennusoireet helpottavat. Verenpaine laskee. Vastustuskyky paranee. Krooninen kipukin helpottaa.

Meditaatiosta puhutaan nykyään mielen kuntosalina. Joitain vuosia sitten Kalifornian yliopiston tutkimuksessa huomattiin, että meditaation harrastajilla tietyt aivoalueet ovat isompia kuin verrokeilla ja niissä on enemmän harmaata massaa.

https://yle.fi/…/mindfulness-hillitsee-tulehdusgeenien…

AKUPUNKTIO ON PARASTA HOITOA SELKÄKIPUIHIN

Asiantuntijoiden mukaan perinteinen kiinalainen hoito voi olla paras lääke vihoittelevalle selälle.

Uuden tutkimuksen mukaan akupunktio auttaa selkäkipuihin tehokkaammin kuin perinteinen hoito, kertoo Daily Mail.

Tutkijat jakoivat sadat tutkimukseen osallistuneet kroonisesta selkäkivusta kärsineet aikuiset neljään tutkimusryhmään, joista osa sai akupunktiohoitoa, osa sitä jäljittelevää hoitoa ja osa perinteistä hoitoa.

Kahden kuukauden kuluttua hoitojen alkamisesta 60 prosenttia akupunktiohoitoa saaneista koki selkäkipujensa lieventyneen huomattavasti.

Perinteistä länsimaista hoitoa saaneista vain 39 prosenttia koki samoin. Hoitoja jatkettiin vuoden verran, ja akupunktiosta apua saaneiden osuus kasvoi lähes 70 prosenttiin, kun perinteistä hoitoa saaneiden paranemisprosentti jäi vaan viiteenkymmeneen.

https://www.iltalehti.fi/terveys/a/200905159595943

Yle Iltalehti Ilta-Sanomat HS – Helsingin Sanomat Aamulehti KSML.fi - Keskisuomalainen MTV3 Studio

Luontaishoitoalan Foorumi ry

Akupunktioammattilaiset ry

Avartuva Ihmiskuva Ry

Kairon Instituutti

Keho- ja Tunnevyöhyketerapeutit ry

Rajatiedon Yhteistyö ry

Ayurveda Suomi - Suomen Ayurvedayhdistys ry

Terveystuotekauppiaiden Liitto

TAIMI-koulutus Oy

Shiatsu Finland ry

Suomen Homeopaatit ry

Harmonet Koulutus

Kay.fi

#camkesä2021 #luontaishoitoalanfoorumi