Saksa

21.10.2020

Saksaan Baijerin osavaltioon perustetaan yhdistävän lääketieteen professuuri ja panostetaan luontaislääketieteelliseen tutkimukseen

Teksti: Satu Jämsä

Saksan, Baijerin osavaltion terveysministeri (terveydenhoidon valtiosihteeri) Klaus Holetschek panostaa integroivaan eli yhdistävään lääketieteeseen.

Baijeriin perustetaan yhdistävän lääketieteen professuuri. Sen tarkoituksena on tutkia konventionaalisen lääketieteen yhdistämistä erilaisiin luonnonlääketieteellisiin hoitoihin.

Holetschek korostaa, että nykyaikainen lääketiede tarvitsee potilaskeskeisen terveydenhuoltojärjestelmän, jossa tieteellinen ja luonnonlääketiede ovat tasavertaisia. Tulevaisuus on perinteisen ja luonnonlääketieteellisien terapioiden yhdistelmässä, josta muodostuu integroiva lääketiede.

Integroiva lääketiede yhdistää luonnonlääketieteen ja lääketieteen alojen elementit kokonaiskonseptiksi, jonka tavoitteena on löytää paras yksilöllinen hoito potilaalle. Painopiste on potilaassa.

Holetschek viittaa myös Baijerin terveysministeriön rahoittamaan Integrative Medicine in Bavaria 2020 -tutkimukseen (IM-BAY 2020).

Würzburgin yliopistosairaalan ja Bambergin sairaalan integratiivisen lääketieteen klinikan yhteistyössä tekemä tutkimus keskittyy naturopaattisiin ja itsehoitotekniikoihin.

IM-BAY 2020 -tutkimuksen tavoitteena on saada tietoa luonnonlääketieteellisten hoitojen ja elämäntapojen vaikutuksesta terveyteen.

StMGP (Baijerin osavaltion Terveys- ja hoivaministeriö) rahoittaa tätä tutkimusta 360 000 eurolla.

Holetschekin mukaan tutkimukset osoittavat, että 70 prosenttia ihmisistä haluaa, että luonnonlääketiede täydentää perinteistä lääketiedettä. ”Baijerissa meidän on myös vastattava tähän monta kertaa ilmaistuun toiveeseen ja siitä johtuviin vaatimuksiin”, sanoo Holetschek.

Siksi onkin Holetchekin mukaan tärkeää, että vastaperustettu Augsburgin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta huomioi myös täydentävän ja integroivan lääketieteen aluetta ja perustaa tälle professuurin.

Holetchekin jättämän aloitteen esittelijänä toimi valtionministeri a. D. Franz Josef Pschierer.

Siitä päätettiin yksimielisesti tiede- ja taidevaliokunnassa. Hänen mukaansa hyväksytty ehdotus on tärkeä askel lujittamaan luontaislääketieteen ja perinteisten parantamismenetelmien tutkimusta.

Valtiosihteerin mukaan lääketieteen tulevaisuus on integratiivinen!

Lue 21.10.2020 julkaistu lehdistötiedote.

30.9.2020

Sairausvakuutusyhtiön tutkimus homeopatian kustannustehokkuudesta antoi hyviä tuloksia

Teksti: Satu Jämsä

Sairausvakuutusyhtiö Securvita Saksassa tarjoaa asiakkailleen sairasvakuutuksen, joka kattaa myös luontaislääkinnän, johon homeopatiakin lukeutuu.

Yhtiö julkaisi syyskuussa 2020 raportin, jossa vertailtiin noin 15 700 homeopaattista hoitoa saaneen henkilön terveyttä pelkästään koululääketieteen hoitoja käyttävän ryhmän terveyteen.

Kolmevuotisen seurantajakson päätyttyä tutkijat totesivat, että homeopaattisten valmisteiden käyttäjien terveys oli paremmassa kunnossa kuin perinteisiä lääkkeitä käyttävien terveys.

Yhtiön mukaan homeopatialla on saatu tehokkaita tuloksia terveydenhuollossa.

Lue koko uutinen