Seminaari 3.2.2023

17.2.2023

Elämäntapalääketieteen seminaari 3.2.2023 tallenne ja diat


Hei, 

Lämmin kiitos kiinnostuksestasi Elämäntapalääketieteen seminaaria kohtaan!

Seminaarissa oli upeita esityksiä ja innostuneen toiveikas ilmapiiri. Kävi ilmi, että on niin monia mahdollisuuksia vaikuttaa terveyteen, hyvinvointiin ja sairauksien hoitoon. Huonot elämäntavat aiheuttavat sairauksia ja terveelliset elämäntavat puolestaan ennaltaehkäisevät ongelmia ja palauttavat terveyttä. Yksinkertaista, mutta tarvitsemme ammattilaisten ja läheistemme tukea elämäntapamuutoksissa. 

 "Meillä ei riitä (terveydenhuollon) ammattilaiset sairauksien hoitoon. Meidän nykyinen malli on tiensä päässä. Ainut eettinen ratkaisu on ottaa käyttöön ennakoiva terveydenhuolto ja ennakoivat sosiaalipalvelut mahdollisimman laajasti", totesi Etelä-Savon hyvinvointialueen sote-keskuspalvelujen johtaja Mika Perttu.

Uudet hyvinvointialueet ovat aloittaneet toimintansa. Siellä luodaan uusia rakenteita ja käytäntöjä meidän kaikkien suomalaisten terveydenhoitoon. Myös eduskuntavaalit lähestyvät. Juri nyt on oikea aika osallistua aktiivisesti keskusteluun kansalaisena, ammattilaisena, läheisenä tai kokemusasiantuntijana. Kaikkien kokemukset ja näkemykset ovat arvokkaita!

JRTV:n nettisivuilta löydät Anneli Milenin, Yhdistävä lääketiede ry:n puheenjohtajan, kirjoittaman esittelyn seminaarista ja sen jälkeen löydät linkit kunkin yksittäisen luennon alkuun. Kun luento päättyy, löydät seuraavan luennon alun seuraavasta linkistä ja jne. Nettisivut  tässä: https://jarviradio.fi/tv/pe-3-2-klo-10-elamamtapalaaketiede-seminaari/

Koska tallenteessa diat näkyvät hieman huonosti, löydät esitysten ne myös Yhdistävä lääketiede ry:n sivulta tästä: https://www.yhdistavalaaketiede.fi/tapahtumia/

Mitä ajatuksia, ideoita tai ehdotuksia seminaarin anti herättää sinussa? Voit vapaasti kirjoittaa ajatuksistasi minulle. Yhdistävä lääketiede ry:ssä osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ja vaikuttamiseen kokonaisvaltaisen hoivan, hoidon ja paranemisen puolesta. Elämäntavat ovat yksi tärkeä keino muiden joukossa. 

Kannattaa aktiivisesti jakaa tätä viestiä ja tietoa tallenteesta sekä dioista omissa verkostoissasi. 


Lämpimin terveisin, 

Hanna Kortejärvi

Yhdistävä lääketiede ry, varapj. 


2.1.2023

Elämäntapalääketiede – toivoa, lisää terveitä vuosia ja säästöjä

Seminaari perjantaina 3.2.2023, klo 10–16 Meilahden kampus Helsinki sekä etänä tai tallenteena.

Ilmoittautuminen 25.1.2023 mennessä. Tilaisuus on maksuton. 

Elämäntapalääketiede yleistyy maailmalla ja vähitellen meilläkin. Se on näyttöön perustuvaa ja kokonaisvaltaista terveyden edistämistä ja hoitamista. 

Se on uusi mahdollisuus, jolla voidaan ehkäistä, lievittää, hoitaa ja jopa parantaa kroonisia sairauksia ja vaivoja. 

Elämäntapalääketiede sopii erinomaisesti luontaishoitajien työhön. 

LUE LISÄÄ ESITTEESTÄ (pdf-tiedosto sivun lopussa).  

Tule mukaan kuulemaan ajankohtaista kotimaista ja kansainvälistä tietoa ja kokemuksia.

Anneli Milen 

Yhdistävä Lääketiede ry, puheenjohtaja