Moniarvoisuus

9.6.2023 Tiedote

Moniarvoisuus ja rakentava keskustelu laajentavat ymmärrystä täydentävien hoitojen käytöstä terveyden edistämisessä - SuomiAreena edistää vuorovaikutusta

Tänä vuonna SuomiAreenalla käsitellään "terveyttä ja hyvinvointia homeopatialla" -teemaa keskustelutapahtumassa, jonka järjestävät yhdessä Pohjoismainen Homeopaattiyhdistys ry ja Suomen Homeopaatit ry. Täydentävät ja vaihtoehtoiset hoitomuodot (CAM-hoidot) ovat tärkeä osa yhteiskunnallista terveyskeskustelua, ja siksi on tärkeää luoda avoin ja rakentava keskusteluilmapiiri, jossa erilaiset näkökulmat tulevat kuulluiksi.

Täydentävien ja vaihtoehtoisten hoitomuotojen ammattilaisjärjestöjen tietoon on tullut, että pieni ryhmä, johon kuuluu myös lääkäreitä, on ryhtynyt kampanjoimaan homeopatiakeskustelun estämiseksi SuomiAreenalla. CAM-alan järjestöt haluavat kuitenkin korostaa moniarvoisuuden, tasa-arvon, rakentavan keskusteluilmapiirin ja vuorovaikutuksen merkitystä tässä yhteiskunnallisesti merkittävässä keskustelussa.

"Täydentävät hoitomuodot ovat arvokas osa ihmisten hyvinvointia ja terveydenhuoltoa. Homeopatia on yksi näistä hoitomuodoista, joka herättää vahvoja tunteita. On ensiarvoisen tärkeää, että SuomiAreenalla voidaan käydä avointa ja rakentavaa keskustelua tästä aiheesta. Uskomme, että erilaisten näkökulmien kunnioittaminen ja vuorovaikutus ovat avaimia terveydenhoitomme kehittämiseen," Luontaishoitoalan Foorumin puheenjohtaja Ilkka Westman sanoo.

"Kiitämme SuomiAreenan järjestäjiä tämän tärkeän keskustelun mahdollistamisesta. Rakentava keskustelu auttaa ymmärtämään paremmin näitä hoitomuotoja ja niiden mahdollisuuksia. Itse ajattelen niin, että CAM-hoidot eivät sivuuta koululääketiedettä, vaan tarjoavat täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitomuotoja, jotka voivat toimia sen rinnalla. Yhteistyöllä ja avoimuudella pyrimme edistämään terveyttä ja hyvinvointia Suomessa," tähdentää Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkkö.

Täydentävien ja vaihtoehtoisten hoitomuotojen järjestöt katsovat, että SuomiAreenan järjestäjät MTV ja Porin kaupunki ovat tehneet merkittävän työn yhteiskunnallisesti tärkeän CAM-hoitoihin liittyvän keskustelun mahdollistamiseksi. Tämä on arvokas tilaisuus kaikille osapuolille oppia toisiltaan ja jakaa tietoa täydentävistä hoitomuodoista.

”Toivomme, että SuomiAreenan järjestäjä MTV ei anna periksi painostukselle ja säilyttää tämän tärkeän CAM-hoitoihin liittyvän keskustelun osana ohjelmistoa. Kaikki osallistujat, mukaan lukien lääkärit ja muut terveydenhuollon ammattilaiset, ovat tervetulleita osallistumaan keskusteluun ja tuomaan esille omat näkemyksensä”, toteaa Suomen Homeopaatit ry:n puheenjohtaja Camilla Sherr.

Terveyttä ja Hyvinvointia Homeopatialla - keskustelu järjestetään SuomiAreenalla Porissa Vaakuna-lavalla tiistaina 27.6.2023 klo 13.00-13.45.

Lisätietoja: https://www.suomiareena.fi/pori/ohjelma/3D18120E-C7FA-440B-9648-1808F1BEEA34

Lisätietoja:
Suomen Homeopaatit ry
puheenjohtaja Camilla Sherr
toimisto(at)homeopaatit.fi
Puhelin: 040 413 3882

Pohjoismainen Homeopaattiyhdistys ry
varapuheenjohtaja Marja-Terttu Pakkanen
marjaterttupakkanen(at)gmail.com
Puhelin: 0400 321 808

Luontaishoitoalan Foorumi ry
puheenjohtaja Ilkka Westman
westman.ilkka(at)gmail.com
Puhelin: 040 7618290

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry
toiminnanjohtaja Mika Rönkkö
mika.ronkko(at)terveystuotekauppa.fi
Puhelin: 0500 430818


Lue tiedote ePressin verkkosivulta