TUKES

27.1.2022

Tiedote Otakantaa-kyselyn tuloksista lähetettiin tiedoksi Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes)

Lue tiedote


8.9.2021

Yhteistyötapaaminen Tukesin kanssa 8.9.2021

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton ja Luontaishoitoalan Foorumin edustajat tapasivat (8.9.2021) Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) johtoa. Tapaamisen aikana käytiin läpi Tukesin roolia täydentävien ja vaihtoehtoisten hoitojen valvojana, Tukesin roolia verkkokoulutuksien valvonnassa, "uskomushoito"-termiä ja terminologiaa sekä täydentävien hoitojen sääntelyasioita.

Täydentävien hoitojen terminologiasta käytiin asiallinen ja rakentava keskustelu. Tukesin edustajat totesivat, että termin uudelleen arviointi on mahdollista ja lupasivat pohtia asiaa uudelleen.

Lue raportti tapaamisesta alasivulta


16.6.2021

TUKES ja Luontaishoitoalan Foorumi tapaavat elo-syyskuussa

Hei,

kiitokset viestistä, pääjohtaja Kimmo Peltonen tapaa teidät mielellään. Valitettavasti hän on niin kiireinen ennen lomia, että tapaaminen järjestyy vasta elokuussa. Mikäli tuo ajankohta sopii, voimme etsiä tapaamisaikaa.


Ystävällisin terveisin

Taina Sarvikas

Suunnittelija

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)


8.6.2021

Luontaishoitoalan Foorumin vastaus TUKESin vastineeseen

Arvoisa pääjohtaja Kimmo Peltonen, TUKES

Kiitos vastauksestanne 29.4.2021.

Toivomme, että pääsemme tapaamaan teitä ja keskustelemaan muun muassa täydentävien hoitojen nimeämiseen ja määrittelyyn liittyvistä asioista teidän kanssanne. 

Lue Foorumin vastaus alasivulta


29.4.2021

TUKESin vastine

Tukes perustelee vastineessaan "uskomushoito"-termin käyttöä erikoisella tavalla ja vierittää syyn "uskomushoito"-termin käytöstä STM:n niskoille: "Tukes käyttää viestinnässään samoja käsitteitä, jotka on kirjattu hallitusohjelmaan. Sosiaali- ja terveysministeriö on vastuussa hallitusohjelmaan tehdyn kirjauksen mukaisesta selvitystyöstä ja valmistelusta."

Lue Tukesin vastine:

22.4.2021

Vetoomus "uskomushoito"-termin käytön lopettamiseksi

Arvoisa Tukesin pääjohtaja Kimmo Peltonen,

Vetoamme, että Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (TUKES) luopuu epäasiallisen uskomushoito-termin käytöstä. Liitteenä vetoomuksemme perustelut.

Lue vetoomus alasivulta


19.4.2021

TUKES käyttää ”uskomushoito”-termiä

Tukesin käyttämää ”uskomushoito”-termiä voi seurata esim. tästä:

”Miten Tukes valvoo vaihtoehto- ja uskomushoitoja?”
”Terveydenhuollon ulkopuoliset hoidot eli ns. vaihtoehtohoidot tai uskomushoidot ovat palveluita, joille ei ole tällä hetkellä olemassa omaa erityislainsäädäntöä, vaan niiden valvonta jakautuu useamman yleislain piiriin.”

https://tukes.fi/tuotteet-ja-palvelut/kuluttajille-tarjottavat-palvelut/hyvinvointipalvelut