Luontaishoitoalan Foorumi ry sai kutsun Intian suurlähetystöön

24.2.2020

Suomen Ayurvedayhdistys ry:n ja Luontaishoitoalan Foorumi ry:n hallituksen jäsen Ossi Viljakainen vieraili Intiassa AYUSH-ministeriössä syyskuussa 2019. AYUSH-ministeriön delegaatio, johon kuuluivat Joint Secretary Roshan Jaggi ja All India Institute of Ayurvedan apulaisprofessori Dr. Galib, tekivät vastavierailun helmikuussa 2020 Suomeen. He pitivät ilmaisen esitelmätilaisuuden Ayurvedan tehosta ja turvallisuudesta 12.2.2020 Balderin salissa Helsingissä. Paikalla oli runsaasti kiinnostunutta yleisöä. Tilaisuuden oli järjestänyt Intian suurlähetystö ja Suomen Ayurvedayhdistys ry.

AYUSH-ministeriön delegaatio halusi tavata myös Luontaishoitoalan Foorumi ry:n edustajia. Tapaaminen järjestyi 13.2.2020. Luotaishoitoalan Foorumi ry:tä edustivat puheenjohtaja Antti Pietiäinen ja hallituksen jäsen Ilkka Westman. Intian suurlähetystössä tapaamiseen osallistui delegaation lisäksi myös suurlähettiläs Ms. Vani Rao. He halusivat kuulla Luontaishoitoalan Foorumi ry:n näkemyksen Ayurvedan asemasta ja sen kehittämisestä Suomessa ja Euroopassa. Heitä kiinnosti myös täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitoja (CAM) koskeva mahdollinen tuleva lainsäädäntö Suomessa ja olemassa oleva lainsäädäntö muualla Euroopassa.

AYUSH-ministeriön delegaatio ja suurlähettiläs Ms. Vani Rao tapasivat myöhemmin myös sekä Sosiaali- ja terveysministeriön että Valviran edustajia.

Kuvassa: All India Institute of Ayurvedan apulaisprofessori Dr. Galib, AYUSH-ministeriön Joint Secretary Roshan Jaggi, Suurlähettiläs Vani Rao sekä Luontaishoitoalan Foorumi ry:n edustajat Antti Pietiäinen ja Ilkka Westman