Yliopistot järjestävät Täydentävät ja vaihtoehtoiset hoidot -seminaarin

13.1.2020

Yliopistot järjestävät Täydentävät ja vaihtoehtoiset hoidot -seminaarin 14.1.2020 Helsingin yliopistossa

Täydentävät ja vaihtoehtoiset hoidot herättävät voimakkaita reaktioita mediakeskustelussa. Helsingin, Tampereen ja Turun yliopiston sekä Yhdistävä Lääketiede ry:n järjestämässä seminaarissa esitellään alan suomalaista täydentävien hoitojen tutkimusta, näiden kiisteltyjen hoitomuotojen roolia ja merkitystä ihmisten arjessa ja täydentävien hoitojen sääntelyä Pohjoismaissa. Kuulemme myös sosiaali- ja terveysministeriön suunnitelmista täydentävien hoitojen sääntelyksi ja saamme tietoa eri vaikuttajaryhmien näkemyksistä.

Täydentävät ja vaihtoehtoiset hoidot -seminaarin kohderyhmänä ovat Sote-henkilöstö, tutkijat, luontaisterapeutit ja muut luontaisalojen toimijat, vaikuttajaryhmät ja kaikki täydentävien hoitojen tutkimuksesta sekä niiden roolista ja sääntelystä terveydenhoidossa kiinnostuneet. 

Seminaarissa kuullaan ajankohtaista tietoa täydentävien ja vaihtoehtoisten hoitojen tutkimuksesta Suomessa, Ruotsin täydentävien hoitojen sääntelystä ja Maailman terveysjärjestön ”Perinne- ja täydentävät hoidot 2014-2023”- strategiasta. Lisäksi mm. Suomen Lääkäriliitto, Luontaishoitoalojen Foorumi ry, Perinnehoitojen neuvottelukunta ja ”Täydentävät hoidot kaikille” – Kansalaisaloitteen perustajat kertovat näkemyksiään aiheesta.