Mieli ry

10.10.2022

Sirpa Pietikäisen vastaus


Hei Ilkka,

 

Lämmin kiitos tarkennuksestasi, puhumme asiasta Mieli ry:ssä.

 

Parhein terveisin,

SirpaP.


10.10.2022

Mieli ry hämmentää käyttämällä ”uskomushoito”-termiä sosiaali- ja terveysvaliokunnalle lähettämässään lausunnossa


Hyvät Mieli ry:n toimijat


MIELI Suomen Mielenterveys ry on antanut sosiaali- ja terveysvaliokunnalle lausunnon 29.9.2022 Ehjänä syntynyt – loppu ”eheytyshoidoille” kansalaisaloitteesta (KAA 10/2021 vp).

Luontaishoitoalan Foorumi ry:n mielestä lausuntonne hämmentää lainlaatijoita leimaamalla täydentävät ja vaihtoehtoiset hoidot ”uskomushoidoiksi”. ”Uskomushoito”-termi loukkaa sekä täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitoja käyttäviä asiakkaita että hoitoja tekeviä ammattilaisia.

Yksinkertaista ja selvää asiaa ei pidä hämärtää ja hämmentää käyttämällä siitä ”uskomushoito”-termiä. Kyse on yksinkertaisesti seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin muuttamiseen tähtäävistä ”eheytyshoidoista”. Liitteenä olevassa kannanotossa on laajemmin perusteltu sitä, miksi "uskomushoito" -termin käyttö on loukkaava ja sen käyttö viestinnässä on lopetettava. 


Olemme lähettäneet Mieli ry:n lausunnon johdosta kannanoton myös sosiaali- ja terveysvaliokunnalle 4.10.22.Yhteistyöterveisin

Luontaishoitoalan Foorumi ry

Ilkka Westman, puheenjohtaja


Sähköpostiosoite: info(at)luontaishoitoala.fi
Verkkosivut: https://www.luontaishoitoala.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/LuontaishoitoalanFoorumi
Twitter: @LuontaisFoorumi 


Lue Luontaishoitoalan Foorumin koko kannanotto alasivulta


Kannanotto lähetettiin MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Kristian Wahlbeckille (johtava asiantuntija), Liisa Partiolle (viestintäjohtaja), Ellen Tuomaalalle (viestinnän asiantuntija), Sari Aalto-Matturille (toiminnanjohtaja) ja Sirpa Pietikäiselle (puheenjohtaja).