SuomiAreena

3.7.2023

Posi TV julkaisi kuvaamansa SuomiAreenan homeopatia-keskustelun TV-ohjelmana: "Sensuroitu keskustelu homeopatiasta"

Lue lisää alasivulta


29.6.2023

FinnRadio.FM julkaisi ensimmäisenä mediana SuomiAreenan homeopatia-keskustelun

SuomiAreenan homeapatia-keskustelu kuullaan FinnRadio.FM KESÄSPECIAL-lähetyksessä.

FinnRadio.FM-kanava kuuluu netissä: https://livetaajuus.fi/radio/finnradiofm/

FinnRadio.FM KESÄSPECIAL torstaina 29.06.2023. Asiaa terveydestä lähetykset

Homeopatia keskustelu klo 08.00 ja 18.00:

Lue lisää alasivulta

Avaa FinnRadio.FM


28.6.2023 Tiedote

SuomiAreenan kohua herättänyt homeopatia-keskustelu sujui rauhallisesti -täydentävät hoidot hankala julkisen keskustelun aihe

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton näkemyksen mukaan Suomi ei voi sivuuttaa täydentävien ja vaihtoehtoisten hoitojen merkitystä ja kehitystä maailmalla. Muissa maissa on jo edistytty näiden hoitojen integroimisessa terveydenhuoltojärjestelmiin ja potilaiden tarpeiden huomioimisessa. Suomella on mahdollisuus hyödyntää kansainvälistä tutkimusta ja parhaita käytäntöjä täydentävien hoitojen alalla. Tämä edellyttää kuitenkin avointa ja rakentavaa keskustelua, jossa eri näkökulmat otetaan huomioon.

Lue koko tiedote alasivulta


27.6.2023

Terveyttä ja hyvinvointia homeopatialla -keskustelu (katso tallenne)

Maanantaina 26.6.2023, päivää ennen keskustelua, SuomiAreena kertoi verkkosivullaan keskustelun kohdalla, että sitä ei striimata. 

Eräs paikalla ollut katsoja striimasi keskustelun.

Tiedot keskustelusta ja linkki striimauksen tallenteeseen ovat alasivulla


26.6.2023

SuomiAreenan tuottaja vastaa

SuomiAreenan tuottaja Johanna Tonttilan vastaus:


Hei Ilkka!


Kiitos viestistäsi ja palautteestasi.


SuomiAreenan arvoihin kuuluu moniäänisyys ja edellytämme keskustelunjärjestäjiltä moniäänisyyttä sekä erilaisten näkökulmien huomioimista oman tilaisuuden rakentamisessa. Normaali käytäntö on, että mikäli moniäänisyys ei keskusteluissa toteudu, sparraamme asiaa keskustelujen järjestäjien kanssa. Asiaa on käyty läpi myös SuomiAreenan koulutuksissa järjestäjille.


Olemme käyneet keskustelua ja edellyttäneet kyseisen järjestävän tahon lisäävän keskusteluunsa riittävästi moniäänisyyttä keskustelijoiden kautta. Näin ei ole nyt tapahtunut, joten olemme päätyneet ratkaisuun, että keskustelua voi seurata paikan päällä Porissa ja jatkaa sitä esimerkiksi tilaisuuden omassa FB-tapahtumassa.


Meillä on ohjelmassa noin 20 tilaisuutta, joita ei striimata eri syistä, nämä tilaisuudet voi seurata paikan päällä tapahtumassa.


Terveisin,

Johanna


26.6.2023

Sensuuri vai vapaa tiede?

Muutama kommentti SuomiAreeenan tuottajille sen vuoksi, että he päättivät edellisenä päivänä, ettei "Terveyttä ja hyvinvointia homeopatialla" -keskustelua striimata.

Lue tuottajille lähetetty sähköposti ja siihen tullut vastaus alasivulta


21.6.2023

Homeopatia herättää intohimoja - turvallisemman keskusteluympäristön luominen tärkeää

On äärimmäisen tärkeää, että kaikki ihmiset voisivat osallistua julkiseen keskusteluun pelkäämättä maalittamista, epäasiallista kommentointia tai vihapuhetta. Tämäntyyppinen käytös on täysin tuomittavaa ja vastoin avoimen ja rakentavan keskustelun periaatteita.

On tärkeää, että jokainen kansalainen ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sanomisistaan keskusteluympäristössä. Tämä tarkoittaa omien ennakkoluulojen ja ajatusten tarkastelua sekä toisten kohtelemista ihmisarvoa kunnioittaen.

Lue koko blogikirjoitus alasivulta


16.6.2023

Homeopaattiset valmisteet ovat EU:ssa ja Suomessa lääkevalmisteita – on tärkeää edistää moniäänistä keskustelua

HOMEOPAATTISET valmisteet ovat täysin oikeudellisesti tunnustettuja lääkevalmisteita sekä EU:ssa että Suomessa. Niiden myyntiä ja valmistusta koskevat tiukat säännöt. Niiden valmistusta valvotaan, ja niiden myynti edellyttää asianmukaista rekisteröintiä ja lupaa. Suomessa niitä valvoo Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.

Homeopatiaa käytetään ympäri maailmaa, ja homeopatia, kuten myös muita niin sanottuja täydentäviä hoitomuotoja, on hyväksytty osaksi terveydenhuoltojärjestelmää joissakin maissa.

Lue koko teksti alasivulta


9.6.2023 Tiedote

Moniarvoisuus ja rakentava keskustelu laajentavat ymmärrystä täydentävien hoitojen käytöstä terveyden edistämisessä - SuomiAreena edistää vuorovaikutusta

Täydentävien ja vaihtoehtoisten hoitomuotojen ammattilaisjärjestöjen tietoon on tullut, että pieni ryhmä, johon kuuluu myös lääkäreitä, on ryhtynyt kampanjoimaan homeopatiakeskustelun estämiseksi SuomiAreenalla. CAM-alan järjestöt haluavat kuitenkin korostaa moniarvoisuuden, tasa-arvon, rakentavan keskusteluilmapiirin ja vuorovaikutuksen merkitystä tässä yhteiskunnallisesti merkittävässä keskustelussa.

Lue järjestöjen koko tiedote alasivulta


5.6.2023

Luontaishoitoalan Foorumi ry:n kannanotto sanan- ja lehdistönvapauden puolesta SuomiAreenalle


Hei Johanna ja Sara!

Olemme huolestuneena seuranneet Pauli Ohukaisen käynnistämää Twitter viestintää (koskien Terveyttä ja hyvinvointia homeopatialla -keskustelua), jonka tarkoitus on vaikuttaa Suomessa perusarvoihin kuuluviin sanan- ja lehdistönvapauteen.

Perusteet, joita Pauli Ohukainen esittää vaatimuksilleen, ovat virheellisiä ja harhaanjohtavia. 

Kokosimme teille pienen infopaketin

Toivommekin että pidätte kiinni sananvapaudesta.


Lämpimin terveisin

Luontaishoitoalan Foorumi ry

Ilkka Westman
p. 040-7618290
westman.ilkka@gmail.com


Sähköposti: info(at)luontaishoitoala.fi
Verkkosivut: https://www.luontaishoitoala.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/LuontaishoitoalanFoorumi
Twitter: @LuontaisFoorumi


Info-paketti on alasivulla.

-------

Terveyttä ja hyvinvointia homeopatialla -keskustelu Suomi Areenalla 27.6.2023 klo 13.00 - 13.45

Kannanotto lähetettiin MTV:n vastaavalle tuottajalle Johanna Tonttilalle ja MTV:n tuottajalle Sara Pitkäselle