Kauranversolla rennoksi 

CAM-Kesä2022  (Julkaistu Luontaishoitoalan Foorumin Facebook-sivulla 13.7.2022)

Meno rennoksi kauranversolla

Kaura (Avena sativa) on monelle tuttu ravintokasvi, jonka rauhoittavia ja rentouttavia ominaisuuksia on hyödynnetty pitkään myös fytoterapiassa. Rohdoskäytössä kauranverso tunnetaan erityisesti hermoston rauhoittajana ja vahvistajana. Latinaksi kaura on avena ja sana viljelty sativus.

Kaura on länsimaissa hyvin yleinen, ohran sukuinen viljelykasvi. Kauran viljely yleistyi länsimaissa keskiajalla ja tuli Suomeen germaaneilta 1300-luvulla. Kaurasta valmistetaan puuron lisäksi muun muassa keksejä, mysliä, leipää, talkkunaa ja olutta. Kauralla ruokitaan myös kotieläimiä.

Ravitsemuksellisesti kaurakuitua käytetään erityisesti suoliston toiminnan tukemiseen. Kukkivan kauran versoista valmistettu kauranversouute on rohdoksena erittäin mietoa ja sitä voidaan antaa sisäisesti myös pienille lapsille ja eläimille. Kauranversouutetta käytetään sisäisesti rauhoittavana rohtona keskittymisvaikeuksiin, hermostolliseen väsymykseen, uupumukseen, stressiin, hermostuneisuuteen, unihäiriöihin, esiintymisjännitykseen ja tupakoinnista vieroittamiseen.

Pitkän käyttöhistoriansa, monipuolisten ominaisuuksiensa ja tieteellisen näytön perusteella kauranverso on ansainnut Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton vuoden 2022 rohdoskasvin arvon.

Valinnalla halutaan nostaa arvostusta perinteisten luonnonlääkkeiden käyttöä kohtaan sekä muistuttaa kasvilääkinnän laajasta käytöstä.

Historian alkuajoista lähtien ihmiskunnan hankkima tieto, laaja ja pitkäaikainen kokemus luonnontuotteiden käytöstä lääkkeinä siirtyi muistitietona sukupolvelta toiselle.

Tämä tieto yhdistettynä nykyajan tutkittuun tietoon, tuotekehitykseen ja valmistusmenetelmiin on luonut nykyajan kuluttajalle turvallisen tavan hoitaa terveyttä myös kasvilääkinnän eli fytoterapian keinoin.

Teksti: Terveystuotekauppiaiden Liitto

KUVA: www.coloringonline.com

#Camkesä2022 #rauhaajarakkautta #hyvinvointi #terveys #mielenterveys #tutkittutieto #tutkimus #luontaishoidot #täydentäväthoidot #vaihtoehtohoidot #terveys #media #Kaura #ruoka #ravinto #rentoutuminen

Akupunktioammattilaiset ry

Avartuva Ihmiskuva Ry

Kairon Instituutti

Keho- ja Tunnevyöhyketerapeutit ry

Ayurveda Suomi - Suomen Ayurvedayhdistys ry

Terveystuotekauppiaiden Liitto

TAIMI-koulutus Oy

Shiatsu Finland ry

Suomen Homeopaatit ry

Harmonet Koulutus

Kay.fi

Rajatiedon Yhteistyö ry

Suomen Aromaterapeutit ry

Suomen fytoterapeutit ry

Terapeuttiset energiaparantajat ry

Luontaishoitoalan Foorumi ry

#fytoterapia #fytoterapeutit #energiahoitaja