Uskomushoito ja elinkeinovapaus

CAM-kesä2021

TYÖOIKEUDEN EMERITUSPROFESSORI SEPPO KOSKINEN OTTAA KANTAA EPÄASIALLISEEN USKOMUSHOITO-TERMIIN JA CAM-HOITOJEN ELINKEINOVAPAUTEEN!

Tähän Professori Seppo Koskinen lausuntoon on hyvä päättää iloa, valoa ja faktaa teemalla ollut CAM-kesä2021 kampanjamme. Kampanjan aikana julkaistut kirjoitukset löytyvät myös:

https://www.luontaishoitoala.fi/aihe/cam-kesa2021/

Kiitos kaikille mukana olleille!

TÄSTÄ TÄRKEÄÄN UUTISEEN:

Työoikeuden emeritusprofessori OTT, VTK Seppo Koskinen ottaa Edilex-palvelussa kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun nousseeseen teemaan täydentävistä ja vaihtoehtoisista hoidoista.

Kannanotossaan Koskinen muun muassa toteaa, että

”uskomushoito –ilmaisu, jota hallituksemmekin on käyttänyt, voi lain piiriin kuuluvassa yksittäistapauksessa kiistatta olla totuudenvastainen tai harhaanjohtava ilmaisu.”

Koskinen muistuttaa, että kiivas julkinen keskustelu CAM-hoidoista voi lipsua myös laittomuuden puolelle. Esimerkiksi ”Julkisuudessa on esimerkiksi väitetty homeopaattien myyvän sairaille lääkkeenä kraanavettä kalliilla hinnalla. Tällainen syytös elinkeinon haittaamisen lisäksi leimaa terapeutit rikollisiksi ja asettaa heidät huonoon valoon.

Väite leimaa ammattikunnan yhteiskunnan heikoimpia huijaavaksi. Täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitoja antavat harjoittavat Suomessa kuitenkin laillista elinkeinoa ja perustuslain mukaan meillä vallitsee elinkeinovapaus”, Koskinen toteaa heti lausuntonsa alussa.

Koko teksti luettavissa edilex.fi:

https://www.edilex.fi/uutiset/70516

Yle Iltalehti Ilta-Sanomat HS – Helsingin Sanomat Aamulehti KSML.fi - Keskisuomalainen MTV3 Turun Sanomat Julkisen sanan neuvosto Kokoomusnaiset Kokoomusnuoret Kokoomus Vihreät - De Gröna Vasemmistoliitto Suomen Lääkäriliitto

Luontaishoitoalan Foorumi ry

Akupunktioammattilaiset ry

Avartuva Ihmiskuva ry

Kairon Instituutti

Keho- ja Tunnevyöhyketerapeutit ry

Rajatiedon Yhteistyö ry

Ayurveda Suomi - Suomen Ayurvedayhdistys ry

Terveystuotekauppiaiden Liitto

TAIMI-koulutus Oy

Shiatsu Finland ry

Suomen Homeopaatit ry

Harmonet Koulutus

Kay.fi

#camkesä2021 #luontaishoitoalanfoorumi

#fytoterapia #fytoterapeutti #paradigma #vaihtoehtohoidot #täydentäväthoidot #hyvinsanottu