Carstens-säätiön CAM-tutkimustietokannat

CAM-alan tutkimusportaali

Karl and Veronica Carstens -säätiö on avannut ilmaisen täydentävän lääketieteen, naturopatian ja homeopatian tietokantaportaalin.

Siellä on kaikkiaan ilmaiseksi luettavissa 96 000 tieteellistä kirjoitusta, joista yli 30 000 on kliinisiä tutkimusartikkeleita ja yli 9000 perustutkimusjulkaisua.

Jokainen, joka suunnittelee tutkielmaa täydentävästä lääketieteestä, opinnäytetyötä tai aikoo saada hyvän yleiskuvan nykyisestä näyttöön pohjaavasta tutkimustiedosta, saa nyt vapaan pääsyn todennäköisesti alan suurimpaan eurooppalaiseen tietokantaan.

Tämän tietokantaportaalin neljä tietokantaa, jotka pitävät sisällään täydentävää lääketiedettä, luontaishoitoa ja homeopatiaa ovat:

CAM-quest, 96 000 artikkelia täydentävän lääketieteen ja naturopatian alalta. Ne sisältävät artikkeleita, opinnäytetöitä ja julkaisuja ei-painetuista antologioista ja konferenssijulkaisuista.

HomBRex (homeopaattiset perustutkimukset). Tämä tietokanta sisältää 2200 homeopatian perustutkimusta käsittelevää kirjoitusta.

CORE-Hom (Clinical Output REsearch in Homeopathy) 1200 tutkimusta, jotka ovat joko satunnaistettuja, kaksoissokkoutettuja, havainnointitutkimuksia, lopputulosanalyysejä, sekä laajoja tapauskertomuksia.

Aineistoon pääsee tutustumaan rekisteröitymisen jälkeen: https://www.carstens-stiftung.de/datenbanken-zur-integrativen-medizin.html#/

Lähde:

https://cam-europe.eu/database-portal-complementary-medicine/