Integratiivinen onkologia – Holistinen lähestymistapa syöpähoitoihin

12.3.2021

EUROCAM järjestää integratiivisen onkologian webinaarin 17.3.2021

EU-parlamentin yhdistävän lääketieteen ja terveydenhuollon edustajaryhmä kutsuu sinut integratiivisen onkologian verkkotapahtumaan.

Tietoja tapahtumasta

Osallistumalla tapahtumaan sinulla on mahdollisuus kuunnella yhdistävän lääketieteen asiantuntijoiden keskustelua syöpäsairauksista.

Noin 40% syöpäpotilaista käyttää täydentävää lääketiedettä

Syöpäpotilaat käyttävät usein tavanomaisen syöpähoidon lisäksi täydentäviä hoitoja, kuten akupunktiota, meditaatiota, yrttejä ja ravintolisiä. Systemaattinen tutkimus osoittaa, että Euroopassa täydentävien hoitojen käyttö on noin 40 prosenttia, tämä vaihtelee maittain. Potilaat pyrkivät optimoimaan tavanomaisen hoidon edut, minimoimaan syöpäoireet tai hoidon haittavaikutukset ja parantamaan yleistä hyvinvointiaan.

Näyttöön perustuvan täydentävän lääketieteen yhteistyö

On yhä enemmän näyttöä integratiivisten hoitomuotojen käyttämisestä tehokkaina tukihoitoina syöpäpotilailla. Integratiivinen onkologia on nouseva, näyttöön perustuva ala, joka yhdistää täydentävän lääketieteen menetelmät perinteiseen syöpähoitoon. Monet Pohjois-Amerikan ja Euroopan johtavat akateemiset syöpäkeskukset, ovat kehittämässä integratiivisia onkologiakeskuksia varmistaakseen, että täydentävän lääketieteen käyttöä koskevat tutkimukset tehdään tieteellisesti.

Puhujat

Professori tohtori Claudia Witt, lääketieteen professori Zürichin yliopistosta, Sveitsistä. Hän on Zürichin yliopistollisen sairaalan täydentävän ja integratiivisen lääketieteen instituutin johtaja sekä vanhempi tutkija Berliinin Charitén yliopiston sosiaalilääketieteen, epidemiologian ja terveystalouden instituutissa Saksassa.

Tri Med Petra Voiss, lääkäri sisä- ja integratiivisen lääketieteen onkologisella osastolla ja monitieteellisessä rintasyöpäkeskuksessa, Kliniken Essen-Mitte, Duisburg-Essenin yliopiston akateemisessa opetussairaalassa, Saksassa. Hän on tunnettu tutkija yhdistävän lääketieteen ja syöpäsairauksien alalla.

Dra Natàlia Eres, Holistisen terveyden, lääketieteen ja onkologian instituutin IMOHE: n perustaja ja johtaja, Barcelona-Lleidasta, Espanjasta. Hän on lääketieteen onkologian erikoislääkäri Vall d'Hebronin yliopistollisessa sairaalassa, Barcelonassa, Espanjassa ja on osallistunut useisiin täydentävän lääketieteen menetelmien koululuksiin.

Tohtori Jean-Lionel Bagot käynnisti ensimmäisenä konsultoinnit onkologian tukihoidoista sairaalaympäristössä. Nyt hän on koordinoiva lääkäri Strasbourgin Saint-Vincent -sairaalaryhmän yhdistävän lääketieteen osastolla ja luennoitsija Strasbourgin yliopiston lääketieteen ja farmasian tiedekunnassa Ranskassa.

Professori tohtori Yvonne Samstag, soluimmunologian professori Heidelbergin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa, Saksassa. Hän on Baden-Württembergin (KIG) tutkimus- ja käytäntö hankkeen: ”Täydentävä ja yhdistävä terveydenhoito” tiedottaja ja mukana osavaltion rahoittamassa "Akateemisessa täydentävän ja integratiivisen lääketieteen" (AZKIM) tutkimushankkeessa. Baden-Württembergissa, Saksassa.

Tapahtuman järjestää EUROCAM, ja sitä isännöivät integratiivisen lääketieteen ja terveydenhuollon edustajat Euroopan parlamentissa:

Michèle Rivasi, Vihreät / EFA, Ranska

Sirpa Pietikäinen, Euroopan kansanpuolue, Suomi

Tilly Metz, Vihreät / EFA, Luxemburg

Eleonora Evi, Vihreät / EFA, Italia

Margrete Auken, Vihreät / EFA, Tanska

Viimeisimmät tiedot tapahtumasta saat EUROCAM-verkkosivustolta: https://cam-europe.eu/online-event-integrative-oncology

Ilmoittaudu webinaariin 16. maaliskuuta 2021 kello 17.00 mennessä. Eventbriten sivulla registration deadlinen on 14.3. mikä lienee virhe.