D-vitamiini

6.11.2020

Englanti harkitsee D-vitamiinin jakamista ilmaiseksi niin kuin Skotlanti

"Viikonloppuna hallituksen koolle kutsumat asiantuntijat saivat tehtäväksi yrittää ratkaista Iso-Britanian D-vitamiinin puutostilaa koskevia ongelmia pandemian vakavuuden lieventämiseksi

Skotlannin hallitus lähettää D-vitamiinia neljäksi kuukaudeksi kaikille koteihinsa eristäytyneille kansalaisilleen.

Viime viikolla The Times paljasti, että haavoittuvimmille skoteille tullaan antamaan ilmainen neljän kuukauden D-vitamiinilisä immuunijärjestelmän parantamiseksi.

Kansallisen terveyspalvelun (NHS) kirjeessä lisättiin vielä, että D-vitamiinilisän tarkoitus on korvata luonnollisen auringonvalon puutetta ja suojata samalla hengitystieinfektioilta.

"[D-vitamiinivarasto] täydentyy iholle osuvasta auringonvalosta", kirjeessä todettiin. ”Jos olit eristäytynyt kotiisi 19. kesäkuuta asti, niin olet ehkä saanut tänä kesänä vähemmän auringonvaloa kuin normaalina kesänä. Tällä saattaa olla vaikutusta D-vitamiinitasoosi."

Vitamiinin suojaavat ominaisuudet virusta vastaan näyttävät lisääntyvän, kuten lääketieteellisen fysiikan tutkija, tohtori Gareth Davies äskettäin sanoi: "Selvää on, että D-vitamiini ei pelkästään suojaa taudin vakavuudelta, vaan myös infektioilta.

Hänen kommenttejansa puoltaa Lontoon Queen Mary -yliopiston professori Adrian Martineau, joka johtaa tutkimusta D-vitamiinin suojaavasta roolista COVID-19:ää vastaan.

"On enenevässä määrin näyttöä siitä, että D-vitamiini saattaa vähentää hengitystieinfektioiden riskiä. Myös joidenkin viimeaikaisten tutkimusten mukaan ihmiset, joilla on alhaisempi D-vitamiinitaso, saattavat olla alttiimpia koronavirukselle", hän sanoi.

Monilla briteillä on alhainen D-vitamiinitaso, erityisesti talvella ja keväällä, jolloin hengitystieinfektiot ovat kaikkein yleisimpiä. D-vitamiinin puute on yleisempää vanhemmilla ihmisillä, ylipainoisilla sekä mustilla ja aasialaisilla – kaikki ryhmiä, joilla on suurempi riski tulla erittäin sairaaksi COVID-19:stä.

Lue koko NUTRA ingredients.com sivuston artikkeli englanniksi tai suomeksi: