CAM-Kesä2022

CAM-Kesä2022 -TAPAHTUMAN KAIKKI FACEBOOK-POSTAUKSET ON KOOTTU TÄMÄN SIVUN ALASIVUIKSI. LÖYDÄT NE TÄMÄN SIVUN MENUSTA JULKAISUJÄRJESTYKSESSÄ

CAM-Kesä2022  (Julkaistu Luontaishoitoalan Foorumin Facebook-sivulla 12.7.2022)

Vietämme CamKesää 12.-20.7.2022, joka järjestetään tänä vuonna toista kertaa.

Viime vuoden CamKesä2021 materiaalit löytyy täältä

https://www.luontaishoitoala.fi/aihe/cam-kesa2021/

Tämä vuonna teemana on rauha ja rakkaus, molemmat voidaan käsittää monella tavalla. Oma mielenrauha ja rakkaus itseä kohtaan, tai rauha ja rakkaus ihmissuhteissa sekä yhteiskunnassa.

Lääketieteellinen aikakauskirja Duodecimin kirjoitusta lainaten: ”Terveys, hyvinvointi, rauha ja turvallisuus kiinteästi sidoksissa toisiinsa”. Terveys, hyvinvointi, rauha ja turvallisuus ovat ihmiskunnan perimmäisiä tavoitteita. Täältä Suomesta katsoen asiat ovat aika hyvin: yli puoli vuosisataa meillä on vallinnut rauhantila, edellisistä pulavuosista on jo kauan aikaa. Siltikin vielä riittää tekemistä hyvinvoinnin lisäämisessä ja terveyserojen kaventamisessa. Eikä tarvitse kuin avata televisio tai sanomalehti, niin kuva on aivan toinen. Sotaa ja terroritekoja. Väkivaltaa ja turvattomuutta. Kuolemaa, vammautumista, sairautta ja hätää.

Tunnemme hyvin WHO:n määritelmän terveydestä mahdollisimman suurena henkisenä, sosiaalisena ja ruumiillisena hyvinvointina. Vastaavasti rauhaan kuuluvat turvallisuus, ihmisoikeudet ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Kumpikin käsite voidaan määritellä myös vastakohtansa kautta: terveys - sairaus, ja rauha - väkivalta ja turvattomuus.

Sairauksia on monenlaisia, samoin väkivaltaa: fyysistä, taloudellista ja henkistä, perheissä, kouluissa, työpaikoilla, yksilöiden, väestöryhmien ja valtioiden välillä.

Kuten Duodecimin kirjoituksessa on: ”Ilmeisiä keinojakin olisi: tyytymättömyyteen johtavan eriarvoisuuden vähentäminen, suvaitsevuuskasvatus, väkivallan uhrien kuntouttaminen. Ne vain tuntuvat kovin vaikeilta toteuttaa. Keskeisenä pullonkaulana on raha ja sen siirtäminen vaurailta alueilta köyhille.”

Tämän viikon kirjoituksissa käsitellään erilaisia menetelmiä, joilla omaa ja läheisen hyvinvointia voi lisätä, sekä mitä terveyttä edistäviä tekoja tai aineksia luonto tarjoaa. Kirjoitusten pohjana on mitä voi itse tehdä tai millaisia menetelmiä on helposti saatavilla, matalalla kustannuksella.

Kirjoituksia CamKesän aikana julkaistaan kahdesti päivässä, ja mukana on muitakin hyvinvointisivustoja, joten kannattaa laittaa seurantaan #Camkesä2022 . Mielenkiintoisia kirjoituksia luvassa, sekä kirjoitusten yhteydessä on online värityskirjan kuvia ja linkki värityskirjaan.

Jaathan kanssamme oman taideteoksesi postausten kommenteissa.

Täytetään hetkeksi some rauhalla ja rakkaudella sekä kauniilla kuvilla!

Tervetuloa mukaan CamKesä2022 viikkoon.

p.s. Saa meidän postauksistamme tykätä ja jakaakin 

KUVA: www.coloringonline.com


Lähde:

Mäkelä (2006) Terveys, hyvinvointi, rauha ja turvallisuus kiinteästi sidoksissa toisiinsa. Lääketieteellinen aikakausikirja Duodecim. https://www.duodecimlehti.fi/duo95426

KUVA: www.coloringonline.com

#Camkesä2022 #rauhaajarakkautta #hyvinvointi #terveys #mielenterveys #tutkittutieto #tutkimus #luontaishoidot #täydentäväthoidot #vaihtoehtohoidot #terveys #media

#rauha #yhdenvertaisuus #tasaarvo #teeseitse #luonto #luontoonfi

Akupunktioammattilaiset ry

Avartuva Ihmiskuva Ry

Kairon Instituutti

Keho- ja Tunnevyöhyketerapeutit ry

Ayurveda Suomi - Suomen Ayurvedayhdistys ry

Terveystuotekauppiaiden Liitto

TAIMI-koulutus Oy

Shiatsu Finland ry

Suomen Homeopaatit ry

Harmonet Koulutus

Kay.fi

Rajatiedon Yhteistyö ry

Suomen Aromaterapeutit ry

Suomen fytoterapeutit ry

Terapeuttiset energiaparantajat ry

Luontaishoitoalan Foorumi ry

#fytoterapia #fytoterapeutit #energiahoitaja